Ingroeiende nagel(s)

Een ingroeiende nagel komt het meest voor aan de grote teen. Een ingroeiende nagel heeft een nagelrand of nagelpunt die in de nagelplooi drukt en daardoor pijnklachten geeft. In de volgende fase zal de nagel de huid binnendringen en hier een ontsteking veroorzaken.


De behandeling
Als er eelt in de nagelplooi zit wordt dit voorzichtig met een freesje verwijderd. De zijkant van de nagel wordt afgevlakt en iets smaller gemaakt, er ontstaat hierdoor meer ruimte. De nagel wordt drukvrij gelegd door er copoline onder te plaatsen. Wacht niet te lang met een bezoek aan de pedicure, dit om pijnlijke ontstekingen te voorkomen.


Algemene informatie

Als de nagel door uzelf bij pijn wordt weggeknipt en u de hoeken eruit knipt, geeft dat op het moment verlichting door drukvermindering. Maar meestal zijn de gevolgen erger dan de kwaal. Het zachte gedeelte van de teentop kan zich dan over de teennagel krullen, zodat het ingroeien weer opnieuw begint. Nagels hebben juist een beschermende functie voor de teentoppen.

Nagels moeten altijd recht worden afgeknipt en er mag een druk op de grote teen ontstaan door te kleine schoenen. Sporten, zoals tennis of volleybal, waarbij de voorvoet extra belast wordt geven ook eerder risico op het ingroeien van de grote teennagel.

Voor het maken van een afspraak: 06 28870864


info@primavoeten.nl