Overmatig eelt en likdoorns

Eelt is een verdikking van de hoornlaag, de bovenste dode laag huidcellen van de opperhuid. Een beetje eeltvorming is een natuurlijk proces, en werkt als een beschermend laagje. Teveel eelt is echter niet prettig en kan leiden tot klachten.
Als de eeltlaag op uw hielen te dik wordt, zeker in de winter kunnen er pijnlijke kloven ontstaan.
Ook kan het zo zijn als u ouder wordt de stand van de voeten verandert, doorzakt, waardoor er aan de onderkant van de voorvoet bepaalde drukplekken ontstaan. en dus overtollig eelt en zelfs likdoorns.


Likdoorns
Eelt kan ontstaan door overmatige druk van een schoen bijvoorbeeld bovenop de tenen of de teentoppen, met als gevolg, pijnlijke likdoorns, dit kan een dagelijkse kwelling zijn. Het eelt groeit namelijk naar binnen door de druk van de schoen.


Wat kan een pedicure doen?
Eelt kan deskundig worden weggehaald tot de normale dikte d.m.v. snijden, frezen en eventueel drukvrij leggen. Likdoorns kunnen dus vakkundig en meestal pijnloos worden verwijderd.
De pedicure kan u goed adviseren, op het gebied van goed passende schoenen. ook kan er indien noodzakelijk doorverwezen worden naar bijvoorbeeld een podotherapeut.

Voor het maken van een afspraak: 06 28870864


info@primavoeten.nl